A-kasse for selvstændige

Driver du selvstændig virksomhed og er afhængig af "dig selv" er et a-kasse medlemsskab investeringen værd. Det er måden du får adgang til også at være omfattet af en arbejdsløshedsforsikring. Det er begrænset, hvad a-kasser må gøre for at hjælpe dig, mens du driver selvstændig virksomhed. Men den dag, du eventuelt sælger virksomheden eller lukker den, er CA uden tvivl det sted, hvor du kan få den bedste rådgivning og sparring for at komme videre.

Som medlem af en a-kasse er du i første runde sikret mod hvis du skulle miste opgaver det vil sige så kan du få dagpenge, hvis du ikke har arbejdsopgaver. Dagpenge er 752 kroner om dagen, hvilket giver 16.293 kroner om måneden. Et godt rygstød at have hvis uheldet skulle være ude. Typisk skal du ved ønske om medlemsskab af en a-kasse for selvstændige inden for de seneste par til 3 år have arbejdet op mod 2000 timer eller drevet din virksomhed på fuld tid i 1 år.

Mange a-kasser tilbyder mange andre ting og service end det at sikre dagpengeudbetaling. Der bruges tid og energi på at hjælpe dig og andre medlemmer både med at bevare det job du har og søge om nyt hvis du har brug for det. Der sidder konsulenter med specialviden som ved en masse og som arbejder for dig. de kan for eksempel give individuel rådgivning, måske lave en testning, komme med ideer til ansøgningssteder og -udformning, forberede dig på jobinterviews mm. Rådgivningen er en del af a-kassemedlemskabet og dermed indeholdt i kontingentet.