Bank, billig

Er din egen bank billig nok - også når du skal låne penge - eller er andre banker billigere end din ?

Nu kan det være svært at afgøre hvad en billig bank er. Der er mange parametre og forhold man kan tage i betragtning når det skal undersøges og forsøges afgjort om din bank er billig nok. Et er de konkrete priser på ydelserne som betales når man eksempelvis skal låne penge eller have hjælp til at få ordnet de traditionelle bankforretninger. Begynder man også at se på hvad gode råd er værd og service så er det et helt nyt perspektiv der skal tages med i betragtning omkring ens bank er billig.

Drejer det sig om ren låneforrretning. Det vil sige lån af penge når man har brug for dem så er det ofte mere enkelt. Der er flere forhold man skal afklare for at afgøre hvad der er det rigtige lån. Og som gør det svært at vurdere udelukkende ud fra bank billig betragtninger. Skal man have et kviklån eller et lån som kan optages let og enkelt uden at der skal stilles sikkerhed og afleveres meget personlig dokumentation så er et sms-lån eller internet lån oplagete muligheder. De kræver som oftest kun ganske få oplysninger og vil være afklarede og sågar måske indsat på ens konto indenfor få dage.

Noget af det eneste man skal oplyse er som regel:

1.             Navn og adresse

2.             Cpr. nr.

3.             Konto nr. så pengene kan indsættes

4.             Evt. RKI registrering

Undersøgelser af hvilken der er den bedste måde at låne penge på er svære at gennemskue det afhænger helt af ens behov og præferencer. Går man efter udelukkende at se på prisen på pengene over en bestemt periode så er ÅOP (årlige omkostninger i procent) et vigtigt nøgletal. Det siger noget om hvor meget alle omkostningerne er såfremt man skal låne pengene over en bestemt tidsperiode. Men ikke noget om hvis man har særlige forhold som spiller ind. Eksempelvis hvis man regner med at afdrage hurtigt eller har andre fordele af lånet. Men check og sammenlign er altid en god tilgang til at blive klogere på det.