Bank

En bank  er en privat virksomhed, som regel et aktieselskab, med tilladelse fra den danske stat til at drive bankforretning i Danmark. Det vil sige tilbyde at udføre alle eller de fleste af følgende opgaver: modtage låneindskud både som anfordringsindskud og tidsafgrænset indskud, tilbyde services i forbindelse hermed. Hertil knyttes en række services som de fleste banker idag også yder: betale renter af indskud, udstede checks og lånebeviser, investere i værdipapirer efter kundens anvisning, hjælpe med at skabe overblik og lægge budget for kunden. Mange bankerformidler i dag også produkter som pensionsordninger såvel som rate- og kapitalpensioner, realkreditlån mm. Alle danskere skal idag have adgang til en bank for at få udbetalt løn eller eventuelle ydelser og tilskud fra det offentlige. Da det er nødvendigt for alle danskere at have en bankkonto kombineret med den nødvendige tllladelse fra den Danske stat kunne man tro, at det var nem at gøre det til en god forretning at drive bankvirksomhed. Et par af de store banker i Danmark er Danske bank, nordea bank og Jyske bank samt al bank. Søger du en bank i udlandet kunne et bud være barclays bank.

De fleste banker tilbyder idag ret udviklede netbank løsninger, det vil sige at du kan foretage mange af dine bankforretninger hjemme fra stuen over netbank. Spændende lige fra daglige bank forretninger til mere avancerede bank forretninger a la værdipapir og valutahandel og pensionshåndtering mv.

Listen over banker i Danmark er lang. Hvis du søger ny bank så check flere af dem. Undersøg gerne et par banker som ikke ligger lige nede om hjørnet da netbank som nævnt gør det muligt at foretage mange af dine online bank forretninger selv blot du er på internettet. Man må sige at online bank muligheden har forandret bank-verdenens måde at kune drive forretning på. Net-bank løsninger er fremtidens, man kunne måske næsten sige nutidens, måde at drive bank på. Der er sågar banker som kun tilbyder net bank og online bank løsninger. Og hertil knyttet en telefonservice. Så et godt bud på what to do hvis de søger ny bank, net bank eller online bank, er at undersøge bankens vilkår og priser men også holde meget øje med hvilke online bank muligheder de tilbyder og hvordan de præsenterer sig på nettet inde bag deres reklamer og gode tilbud.   

Læs også om online forbrugslån