Billig lån

"Hvad er egentligt billige lån?"

Der er oplagt at man når man skal låne skal man kigge efter prisen på lånet og de fleste forsøger ofte at finde det billigste lån. Det er dog vigtigt at skabe sig et overblik over om der e andre parametre end blot prisen som kan være med til at gøre det til et godt lån for en. De færreste får skabt sig dette overblik over hvad det er de har behov for og de parametre som iøvrigt kan være afgørende for hvilken låntype man skal vælge at forsøge at blive godkendt til. Derudover kan det for mange være svært at lave en reel sammenligning og findet det billigste lån ud fra det man har behov for. Hvad der er et billigt boliglån afhænger f.eks. af din øvrige privatøkonomi, din alder, hvordan renteudviklingen i lånets løbetid kommer til at se ud. Der kan på et stort og længerevarende lån på 1 million være op til flere hundrede tusinde kr. i forskel mellem det beløb du skal tilbagebetale på de dyreste og de billigste lån.

 

 "Hvordan får man sig et billigt billån?"

Mange bilkøbere vælger et et billån opnået gennem et finansieringsselskab som har specielt fokus på biler. Eller evt. opnås det billigste billån faktisk hos banken. Det er ikke altid at finasieringsselskaber er de billigste så man skal lige se sig om efter mulighederne inden man blot vælger et billån måske netop fordi det hedder et billån. Det er altså ikke altid at billån er de billigste lån til at finansiere den nye bil med. Et alternativ kan være i sjældne tilfælde være et forbrugslån. Men kig dig lige for og undersøg selv forskellige låneudbydere.

 

"hvor opnår man et billigt forbrugslån?"

De billigste forbrugslån fås tit hos banken. Af alle der tilbyder lån er ens bankrådgiver ofte den der kender en bedst, og har derfor mest kontrol og sikkerhed når der lånes penge ud. Og derfor kan banken også ofte tilbyde de billigste lån hvad rente angår. Men man må ikke lade sig fange af det første det bedste tilbud, heller ikke i banken. Det kan være der findes et bedre alternativ og særligt hvis man har særlige forhold der taler for at andre parametre end lige renten har betydning. Hvis man for eksempel hurtigt kan afdrage så vil banken ofte opkræve ret store oprettelsesomkostninger som går tabt hvis man tilbagebetaler lånet relativt hurtigt da de ikke refunderes men blot er en opstartsomkostning. Alternativet kan være hurtige lån på internettet eller smslån over mobilen, de har ofte små oprettelsesomkostninger men så en højere rente. En anden faktor som kkan have betydning er om lånet er et hurtigt lån og nemt lån at opnå. Begge dele koster ofte når det gælder låneoptagelse men det afhænger jo af om man har brug for er et hurtigt lån som nemt opnås. Desuden bliver der ofte ikke stillet ret mange spørgsmål ved lån på internettet, og låneudbyderne må derfor kompensere for den større risiko ved at tage en højere rente. 

Et godt tal at sammenligne lån ud fra er ved at sammenligne lånenes ÅOP (Årlige omkostning i procent). Hvis lånene har samme løbetid har de billigste lån uden undtagelse lavest ÅOP. Så indhent flere forskellige tilbud og sammenlign ÅOP og korriger så for de andre parametre du lægger vægt på i forhold til hvad du skal vælge. 

 

Se også artiklen om sms lån