Forbrugslån

"Money makes the world go around" er omkvædet på et kendt engelsk hit, som kunne være overskriften på en reklame for forbrugslån.  Forbrugslån er en samlende kategori for lån som benyttes til at vi kan købe og "forbruge" det vi har lyst til og behov for. Der er forskellige underbegreber. Et par af de kendte er varige forbrugsgoder og oplevelses-goder.

Varige forbrugsgoder er køb af af ting som har en længere levetid, det vil sige køb som vi har behov for gennem længere tid og som helst skulle kunne holde en længere periode. Det kan eksempelvis være hårde hvidevarer eller hus- eller bilkøb. Disse kræver tilsvarende et forbrugslån der strækker sig over længere tid og som eksempelvis hos L`Easy.

Oplevelsesgoder er ting og ofte konkret immaterielle ting som giver et nu-og-her indtryk, der beriger ens liv men som ikke er fysisk til når oplevelsen har udspillet sig. Det kan dog ofte (og er det forhåbentligt) være noget som man husker og kan vende tilbage til i tankerne og følelsesmæssigt bliver berørt af sidenhen - og derfor stadig er pengene værd efter det er overstået. Eksempelvis kan en ferierejse eller koncertoplevelse sagtens have større personlig værdi og være noget man påskønner ofte end eksempelvis et nødvendigt køb af det varige forbrugsgode en bil til transport.

De fleste får på et tidspunkt brug for at låne til køb af forbrugsgoder. Og man kunne måske her sige "forbrugslån makes the world go around"

Der findes forskellige typer af forbrugslån. De kvikke og nemt tilgængelig forbrugslån som; sms kviklån, privatlån og online-lån der kan optages hurtigt og effektivt med beløbsramme på 500 - 100.000 kr. - det er forskelligt hvad der kan lånes. Og mere traditionelle lån som eksempelvis billån eller hus-lån med pant og sikkerhed i fast ejendom. Man må undersøge og checke hvad der tilbydes afhængigt af hvad forbrugslånet skal bruges til.