Lån uden sikkerhed

De færreste mennesker kommer igennem livet uden på et tidspunkt at skulle låne penge. De fleste vælger på tidspunkt at investere i enten en længerevarende forbrugsgoder, lejlighed, motorcykel eller bil etc. Og flertallet af os har ikke anden mulighed end at låne pengene til disse investeringer. De fleste søger at finde det mindst problematiske lån der findes på markedet, dvs. et hurtigt lån, et billigt lån og måske endda et lån uden sikkerhed. Det tager da heller ikke lang tid at finde mulighederne for at foretage et lån uden sikkerhed ved brug af nettet, og som regel så betyder et sådan lån også at det er både hurtigt og et lån uden sikkerhed. Men omvendt så kan det vise sig at det langt fra er billigt i sidste ende.

Mange långivere benytter i høj grad on-line kommunikation, hvor de via hjemmesider tilbyder en lang række forskellige lån, som ikke kræver at man kan stille nogen form for sikkerhed, og hvor vejen derfor er banet til at få nogle hurtige penge imellem hænderne. Udfordringen med disse lån er dog deres gennemskuelighed i forhold til eksempelvis deres løbetid og afdrag. Faktisk så viser nye statistikker, at danskerne egentlig på mange måder netop ønsker stor gennemsigtighed, når det drejer sig om låne vilkårene. Dette kan måske forklare hvorfor  eksempelvis de forholdsvis nye SDO lån aldrig har slået igennem. De kan hverken foretages nemt og de er heller ikke særlig gennemsigtige, til trods for at deres formål var at give boligejere øget fleksibilitet i forhold løbetid og afvikling af boliglånet. 

Et lån uden sikkerhed er også nyttigt hvis man er registreret i RKI, da en RKI registrering helt sikkert forhindrer at man kan få optaget et lån med sikkerhed i noget-som-helst. Den undersøgelse en långiver laver når der skal tilbydes lån med sikkerhed vil påpege RKI registreringen og sortere ens ansøgning fra. Det ikke nødvendigvis tilfældet ved lån uden sikkerhed.