Låne kontanter

 

Søger man efter at låne kontanter til at handle for så finder man utallige lånemuligheder at vælge i mellem på det danske marked. Der findes således et bredt udvalg af låneudbydere på det danske marked, når det gælder muligheden for at låne kontanter. Dette har naturligvis både fordele og ulemper. Således anbefales nogle elementære råd når man forsøger at navigerer rundt i de mange tilbuds omkring muligheden for at låne kontanter.

Det man skal huske på er den naturlige risiko og usikkerhed som er indbygget ved enhver låneform som findes, eftersom der er mange omstændigheder som skal medkalkuleres når man vil beregne et boliglån eller et forbrugslån eksempelvis.

I mange tilfælde er det dog et spørgsmål om mavefornemmelse når man står og skal låne kontanter til f.eks. et bolig lån. Men det er vigtigt at huske, at alt har sin pris på de finansielle markeder. Så det gælder om at være kritisk omkring hvad der loves. Når der skal lånes kontanter til et bolig køb kan et sådant lån nemlig aldrig være både billigt og risikofrit. Mange spekulerer i enten at få foretaget et Flexlån eller fastforrentet lån. Men det er selvfølgelig svært at spå om hvordan renten opfører sig, om den stiger eller falder. Det er derfor umuligt med sikkerhed at sige, om man skal tage flexlån, fordi renten er på vej ned, eller tage et fastrentelån, fordi renten er på vej op. Dog har den korte rente historisk set været lavere end den lange rente, hvilket bør gøre flex- og rentetilpasningslån mest favorable. Til gengæld tilbyder de fastforrentede lån sikkerhed og konverteringsmuligheder ved rentestigning.