Ungdomslån

 

Et ungdomslån henviser til et lån som foretages af en person i en vis aldersgruppe, som normalvis er 18-15 år. Disse ungdomslån har normalvis en række fordele som man ikke ser ved så mange af de normale privatlån. Det kunne eksempelvis være i form af en lavere rentesats og specielle afdragsordninger. 

I forbindelse med køb af elektronik artikler, såsom TV, hovedtelefoner, audio-udstyr, hårde hvidevarer etc, ser man ofte ungdomslånene komme frem i lyset. Ved sådanne køb tilbyder mange forretninger, on-line butikker osv. køb af deres produkter mod specielle ungdomslån med specielle afdragsordninger. Købene drejer sig som regel om produktpriser som ligger mellem 5000-25.000 kr. For mange unge kan disse ungdomslån virke yderst tiltrækkende, eftersom de i langt de fleste tilfælde ikke kræver, at man stiller sikkerhed for lånet, som det ellers er nødvendigt at kunne gøre ved langt de fleste forbrugslån og privatlån.

Derfor har mange unge mennesker nu muligheden for hurtigt at kunne finansiere drømmen om et nyt TV, musik-anlæg etc. De fleste unge mennesker er dog vilde med - for drengenes vedkommende - vil gerne være DJ og køber derfor diskoteksudstyr og lysshow for pengene. Helt lige som pigerne køber smykker, parfume, tasker og sko

Afdragsordningerne tilgodeser også de unge ved at være mere fleksible end normale forbrugslån. Dette skyldes at der tilbydes månedlige tilbagebetalings ordninger, som dog kan kombineret med muligheden for at betale resten af gælden ud på én gang hvis ens økonomi skulle tillade dette lige pludselig. Derudover forsøger långiverne af disse ungdomslån også at tilbyde andre fordele. Dette kunne bl.a. være at indberette skattefradraget, som opstår via renterne på lånet, til SKAT. Det hele sker således automatisk, og man sparer folk for en masse bekymringer. De fleste ungdomslån kan yderligere gennemføres ved at søge direkte via nettet.