Valutakurser

Som dansker er det en selvfølge at man får vekslet til udenlandsk valuta når man rejser ud af landet. Og det vil altid være en fordel at få styr på pengesagerne inden afrejsen da der i mange lande er temmelig vanskeligt at få omveksle den danske krone, og i langt største delen kan det faktisk slet ikke lade sig gøre. Det er således altid en god ide, at tjekke valuta kurser for de meste dominerende valutaer inden afrejsen og gøre mere ud af valutaomregning. Husk iøvrigt også at tjekke om din rejseforsikring er i orden. I disse tider anbefales det således at kigge på valutakurs i Euro og US dollars, da disse er relativ stabile i forhold til andre valutakurser. 

Det kan dog oftest betale sig at benytte sig af de muligheder et VISA betalingskort giver én. Det viser sig nemlig at det man trækker på sit Visakort eller MasterCard ofte bliver vekslet til en bedre valutakurs end når man køber kontanter i bankerne. Som udgangspunkt er der heller ikke gebyr på brugen af kortet, når man betaler med det. 
Vil man veksle kontanter herhjemme, er det ofte billigst at gøre det hos vekselbureauerne. Grunden hertil findes i at bankerne har et vekselgebyr, der i nogle tilfælde ikke gælder for særlig gode kunder.
Eftersom Nationalbankens valutakurser ikke opdateres daglig for de mere eksotiske lande, så kan det måske ikke betale sig at veksle til den lokale valuta hjemmefra. Et godt råd er i det hele taget at spørge i banken eller vekselbureauerne for at få præcis besked om alt hvad der vedrører valutakurser. Derudover kan man også benytte sig af en online valutaomregner. En valutaomregner kan i særdeleshed hjælpe til med at finde det reelle forhold mellem den danske krone og udenlandsk valuta.